Μανια Κουτουγερα

Η Μάνια Κουτούγερα είναι κτηνίατρος, με κλινική και εργαστηριακή εμπειρία.

Στο Κτηνιατρικό Κέντρο Χαροκόπου, ασχολείται κυρίως με την κλινική παθολογία και με την εφαρμογή εξατομικευμένων μοντέλων θεραπείας.

Είναι υπότροφος του Τμήματος Υποτροφιών και Βραβείων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τις επιδόσεις της κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην κτηνιατρική. Το 2015 της απονεμήθηκε βραβείο αριστείας από την Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (Msc) του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και υποψήφια διδάκτορας (Phd) Λοιμωδών Νοσημάτων του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εξειδικεύεται στα λοιμώδη νοσήματα, στις αντιπαρασιτικές ουσίες και στη μικροβιακή αντοχή. Έχει εκπαιδευτεί ερευνητικά στο Γενικό Χημείο του Κράτους και στο εργαστήριο αναφοράς της μικροβιακής αντοχής του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Εκτός από κλινικός κτηνίατρος, έχει σημαντική εμπειρία στο σχεδιασμό σύγχρονων υποδομών διαβίωσης παραγωγικών ζώων, με συμμετοχή στην εκπόνηση μελετών για την υλοποίηση μεγάλης δυναμικότητας μονάδων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου και είναι μέλος της Επιτροπής Μικρών Ζώων του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, ως μέλος ερευνητικών ομάδων σε δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε διάφορες διοργανώσεις και forum.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΡΜΙΣΙΑΔΟΥ

Η Ελευθερία Δερμισιάδου είναι κτηνίατρος με κλινική και χειρουργική εμπειρία.

Στο Κτηνιατρικό Κέντρο Χαροκόπου είναι υπεύθυνη χειρουργός, για τα χειρουργεία αυξημένου βαθμού δυσκολίας.

Αποφοίτησε το 2011 από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στη συνέχεια ακολούθησε το διετές πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπου εκπαιδεύτηκε σε περιστατικά σχετικά με τη χειρουργική των μαλακών μορίων, την ορθοπαιδική, την παθολογία και τη χειρουργική του οφθαλμού, την αναισθησιολογία και την ακτινολογία. 

Το 2014 ανέλαβε να διεκπεραιώσει τη Διδακτορική της Διατριβή στο Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με ιδιαίτερο γνωστικό αντικείμενο αυτό της χειρουργικής μαλακών μορίων. Εξειδικεύεται στην πλαστική χειρουργική.

Από το 2013, συνεργάζεται και υποστηρίζει κτηνιατρεία και κτηνιατρικές κλινικές, κυρίως στον τομέα της χειρουργικής των μαλακών μορίων.

Συμμετέχει σε ερευνητικά προγράμματα, συνέδρια και σεμινάρια, που αφορούν στο αντικείμενο της χειρουργικής μαλακών μορίων.

Γιωργος Δαρεμας

Ο Γιώργος Δαρεμάς είναι ζωοτέχνης, με εμπειρία στη διατροφή και στο χειρισμό των ζώων συντροφιάς.

Στο Κτηνιατρικό Κέντρο Χαροκόπου είναι υπεύθυνος για το θεραπευτικό καλλωπισμό των κατοικίδιων. Ως ζωοτέχνης, παρέχει συμβουλές για τη διατροφή και την ευζωία των κατοικίδιων και για την επίλυση πρακτικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν συχνά, ιδιαίτερα, οι νέοι, ιδιοκτήτες. Παρέχει, επίσης, υπηρεσίες συγκράτησης και διαχείρισης των επιθετικών, των στρεσαρισμένων και με κινητικά προβλήματα ζώων.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Ως ζωοτέχνης, έχει ασχοληθεί εκτενώς με τη διατροφή των σκύλων και την κατάρτιση διατροφικών προγραμμάτων.