Ιατρικες Υπηρεσιες

Ο ευρύχωρος, ευχάριστος και φιλικός χώρος μας προσφέρει μία άνετη αναμονή, για ιδιοκτήτες και κατοικίδια. Η διαμόρφωση ανεξάρτητων χώρων εισόδου και αναμονής για σκύλους και γάτες μειώνει το στρες των μικρών μας ασθενών, κατά την ιατρική τους επίσκεψη και διευκολύνει τη διαχείριση των επιθετικών σκύλων.

Στο Κτηνιατρικό Κέντρο Χαροκόπου τηρείται βάση δεδομένων με το πλήρες ιστορικό, τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τις χορηγηθήσες θεραπείες, για όλους τους ασθενείς μας (ηλεκτρονικός φάκελος ασθενή). Όλοι οι πελάτες μας ενημερώνονται τηλεφωνικά και μέσω sms για την έκδοση των αποτελεσμάτων των εξετάσεων των κατοικιδίων τους, ενώ παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα - μέσω της συνδεδεμένης στην ιστοσελίδα μας πλατφόρμας - να καλύψετε εντελώς δωρεάν, ηλεκτρονικά, με δύο κλικ θέση ραντεβού την ημέρα και ώρα, που επιθυμείτε, έως και μία ημέρα πριν. Εκπρόσωπος του ιατρείου μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για να σας ενημερώσει για τη διαθεσιμότητα, να αξιολογήσει το χρόνο, που απαιτείται για την υπηρεσία, που επιθυμείτε να σας παρέχουμε και να οριστικοποιήσει το ραντεβού σας, χωρίς να χρεώνεστε περιττά τηλέφωνα και για τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, με τη μικρότερη δυνατή αναμονή.

Είμαστε σε «ανοιχτή γραμμή», με συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με τους πελάτες μας. Όλοι οι πελάτες μας υπογραμμίζουν το άνετο και φιλικό περιβάλλον στο ιατρείο μας και την ενθάρρυνσή τους στη διατύπωση ερωτήσεων, για την επίλυση οποιασδήποτε απορίας τους και την παροχή διευκρινίσεων σε κάθε θέμα, που τους απασχολεί. 

Η πρώτη επίσκεψη περιλαμβάνει αναλυτική ενημέρωση των ιδιοκτητών για:
- τα βασικά σημεία του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για την ιδιοκτησία ζώων συντροφιάς (πχ. στείρωση, τσιπάρισμα), τη διατροφή, τη βασική εκπαίδευση, την ανάπτυξη επιθυμητών συνηθειών και πρακτικών διαχείρισης των ζώων. Ειδικά για τα μικρά θηλαστικά, τα ερπετά και τα πτηνά έμφαση δίνεται στη διαμόρφωση κατάλληλων συνθηκών διαβίωσης για τα είδη αυτά.
- τις προτεινόμενες προληπτικές αντιπαρασιτικές αγωγές και τα προτεινόμενα εμβολιακά προγράμματα
- τη σημασία της προληψης στην κτηνιατρική πράξη

Οι μειωμένες τιμές των επανεξετάσεων κάνουν προσιτή, για τους ιδιοκτήτες, την παρακολούθηση των ζώων τους, μέχρι την πλήρη αποθεραπεία τους, ώστε να αποφεύγεται η ευκαιριακή και αποσπασματική αντιμετώπιση των περιστατικών.

                     ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΜΑΣ:        

 ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ        ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ        ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΑΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ        ΕΝΙΑΙΑ ΥΓΕΙΑ

Βασικό άξονα της παροχής κτηνιατρικών υπηρεσιών και της προσέγγισής μας, αποτελεί ο συνδυασμός της πρόληψης με την εξατομικευμένη κτηνιατρική προσέγγιση. Γι' αυτό, έχουμε επιλέξει να παρέχουμε βασικές υπηρεσίες προληπτικής κτηνιατρικής και εξατομικευμένης διαχείρισης της υγείας, αδιακρίτως, σε όλους τους μικρούς φίλους μας, από την πρώτη κιόλας επίσκεψή τους στο ιατρείο. Όλοι οι ιδιοκτήτες λαμβάνουν καθοδήγηση, για τις ενδεδειγμένες συνθήκες διαβίωσης και πρακτικές χειρισμού των κατοικιδίων τους και παρέχονται σημαντικές πληροφορίες προληπτικής κτηνιατρικής, κατά τη διάρκεια λήψης του ιστορικού. Η λήψη πλήρους ιστορικού (πχ. περιβάλλον διαβίωσης, κληρονομικότητα, νοσολογικό παρελθόν, διατροφικές και άλλες συνήθειες, ακολουθούμενα εμβολιακά και αντιπαρασιτικά προγράμματα, ιστορικό αλλεργιών, αυτοάνοσα νοσήματα, γαστρεντερολογικά συμπτώματα, χρόνιες δερματοπάθειες, χρόνια μυοσκελετικά προβλήματα, κλπ.) σε συνδυασμό με τον κλινικό έλεγχο και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, επιτρέπουν την εξατομίκευση της θεραπευτικής αντιμετώπισης, ενώ η παροχή εξατομικευμένων διατροφικών και άλλων συμβουλών, εξατομικευμένων εμβολιακών και αντιπαρασιτικών προγραμμάτων και άλλων προληπτικών μεθόδων διαχείρισης της υγείας των ζώων τους, αποδεικνύουν στην πράξη στους πελάτες μας τα οφέλη της εφαρμογής της κτηνιατρικής πρόληψης. Η επιστημονική κατάρτιση της ομάδας μας επιτρέπει - με χρήση σύγχρονων πρωτοκόλλων διερεύνησης - την ακριβή διάγνωση πιο σύνθετων περιστατικών, μέσω της πραγματοποίησης εξειδικευμένων εξετάσεων και απεικονιστικού ελέγχου.

Για τα ζώα, που προσκομίζονται για προληπτικό έλεγχο, το ετήσιο check up περιλαμβάνει: πλήρη γενική κλινική εξέταση, γενική αίματος, γενική ούρου, βασικό βιοχημικό προφίλ, ορολογική εξέταση για ερλιχίωση και λεϊσμανίωση και άλλες εξατομικευμένες εξετάσες προληπτικού ελέγχου, όπως κυτταρολικές εξετάσεις επιχρισμάτων, υπέρηχο, κλπ. Στα ζώα ηλικίας άνω των 6 ετών πραγματοποιείται έλεγχος της καρδιακής λειτουργίας (μέτρηση πίεσης και στα συνεργάσιμα ζώα και ηλεκτροκαρδιογράφημα), ενώ σε στους αρσενικούς σκύλους άνω των 6 ετών πραγματοποιείται έλεγχος του μεγέθους του προστάτη αδένα, μέσω της ψηλάφησης από το απευθυσμένο.